- Recept
Fläskfilé fylld med bacon, getost och färsk timjan serverad med ugnsbakade tomater och sallad
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Fläskfilé fylld med bacon, getost och färsk timjan serverad med ugnsbakade tomater och sallad
Ingredienser
- Tomater:
- 2 staskar körsbärstomater
- Köttet:
- 800 gramfläskfilé
- 1 stpkt bacon, strimlat och stekt
- 120 gramchèvre, kantskuren och i bitar
- ½ krukafärsk timjan, fint hackad
- Salt
Peppar
Olja
Torkad timjan eller rosmarin
Sallad:
Blandade grönsaker efter säsong
Olivolja
Citron
Salt
Peppar
Metod:
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda tomaterna med salt, peppar, olja och timjan i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen och låt baka i minst 2 timmar.
Putsa köttet, kör gärna två filéer så det inte blir för lite. Skär ett djupt snitt längs med hela filén. Salta och peppra. Rör ihop bacon, chevré och timjan. Fördela över filen och vik ihop. Bind upp med snöre. Bryn filén i olja. Baka i ugnen på 100 grader till 63 graders innertemperatur. Ta ut rullen och låt vila ca 10 minuter.
Montering:
Skiva köttet och lägg på tallrikar. Lägg på bakade tomater och sallad.