Svenska flaggan
  • Recept
  • Fläskfilé fylld med bacon, getost och färsk timjan serverad med ugnsbakade tomater och sallad

Hämtar annons

Fläskfilé fylld med bacon, getost och färsk timjan serverad med ugnsbakade tomater och sallad - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Fläskfilé fylld med bacon, getost och färsk timjan serverad med ugnsbakade tomater och sallad

Ingredienser

  • Tomater:
    • 2 staskar körsbärstomater
  • Köttet:
    • 800 gramfläskfilé
    • 1 stpkt bacon, strimlat och stekt
    • 120 gramchèvre, kantskuren och i bitar
    • ½ krukafärsk timjan, fint hackad
  • Salt
    Peppar
    Olja
    Torkad timjan eller rosmarin

    Sallad:

    Blandade grönsaker efter säsong

    Olivolja

    Citron

    Salt

    Peppar

Metod:

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda tomaterna med salt, peppar, olja och timjan i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen och låt baka i minst 2 timmar.

Putsa köttet, kör gärna två filéer så det inte blir för lite. Skär ett djupt snitt längs med hela filén. Salta och peppra. Rör ihop bacon, chevré och timjan. Fördela över filen och vik ihop. Bind upp med snöre. Bryn filén i olja. Baka i ugnen på 100 grader till 63 graders innertemperatur. Ta ut rullen och låt vila ca 10 minuter.

Montering:

Skiva köttet och lägg på tallrikar. Lägg på bakade tomater och sallad.