Ingredienser
Fläskbuljong med grönsaksgyosa och 63 ° lantägg
Instruktioner
Lägg in fyra skivor fläsk i ugnen på 130° på en passande plåt, då är den klar samtidigt som buljongen, ca: 1 timme. Hacka allt relativt smått så går det lite fortare. Fräs alltsammans i en het panna tills fläsket, kålen, löken fått bra färg. Fett behövs inte eftersom fläsket släpper i från sig så mycket fett. Desto mer färg desto mörkare buljong, men kom i håg att vara försiktigt så du inte bränner något. Smula i palmsockret och slå över vattnet, låt detta sen sjuda i lugn och ro ca 1 timme.
Grönsaksgyosa
Strimla och blanchera vitkål, böngroddar, och purjolök i ca. 5 minuter. Sila av och hacka i lite koriander och lite av chilin. Blanda runt och salta försiktigt. Fyll gyosabladen med fyllningen (limma med lite vatten i kanterna) kom i att försöka få ur så mycket luft som möjligt. Utseendet det bestämmer du själv. Ställ åt sidan så dom får vila och sätta sig.
Sila av buljongen i sil och i duk så du slipper partiklar och får en fin buljong, smaka av med lite salt om det behövs.
Äggen kokar du i 5:45 minuter så får du perfekt konsistens på det och ett litet tips är att du har i lite bakpulver i vattnet innan du kokar, det hjälper skalet att släppa från vitan enklare. Skölj äggen direkt i kallt vatten så att kokprocessen avstannar. Skala sedan försiktigt och lägg åt sidan.
Koka av gyosaknytena i några minuter tills dom känns (al dente) och lyft ur dom på handduk precis innan servering.
Lägg upp i en djup tallrik med grönsaker som du själv uppskattar men tänk på att använda mjälla och inte för smakrika grönsaker så att dom inte tar över din härliga buljong.