Svenska flaggan
  • Recept
  • Fisktacos med chipotleaioli, salsa och syrade grönsaker

Hämtar annons

Fisktacos med chipotleaioli, salsa och syrade grönsaker

Recept av Redaktionen

Fisktacos med chipotleaioli, salsa och syrade grönsaker

Fisktacos med chipotleaioli, salsa och syrade grönsaker

Ingredienser

  • SALSA (stor sats):
    • 2 ½ kgtomatillo, skalade och delade
    • 3 stjalapenos, skurna på längden (med eller utan frön)
    • 15 stvitlöksklyftor, skalade
    • 1 stgul lök, skalad och klyftad
    • 1 knippefärsk koriander, plockad
    • 2 stlime, saften
  • Fisktacos:
    • 300 gramvit fisk
    • ½ strödkålshuvud
    • 1 ströd paprika
    • 1 stgrön paprika
    • 1 stjicama (Mexikansk klängväxt vars majrovlika rot används. Mycket populär delikatessgrönsak. Roten har en frisk äppelsmak.)
    • 1 stmorot
    • 200 mlrödvinsvinäger
  • Chipotleaioli:
    • 4 mskmajonnäs
    • 1 mskchipotle i adobesås, puread
    • 1 tskhonung
    • ½ stvitlöksklyfta, puread eller riktigt finhackad
  • salt
    peppar

Fisktacos med chipotleaioli, salsa och syrade grönsaker

SALSA (stor sats):

Lägg tomatillo, jalapenos, vitlök och lök med skalet upp på en oljad plåt. Värm ugnen så mycket det går eller en salamander och bränn grönsakerna tills de är svarta som natten. Ta alla ingredienser ur ugnen och dra av det svara skalet på hälften av grönsakerna. Låt svalna. Mixa ihop all ingredienser i en mixer och tillsätt koriander, limesaft, salt och peppar.

Detta är också ett väldigt autentiskt recept som vi använder dagligen och som vi med stolthet serverar till frukost, lunch och middag där det passar. Eller som dip med tortillachips i baren. Awesome!

FISKTACOS:

Strimla all grönsaker julienne, ju finare desto bättre. Koka rödvinsvinägern. Slå den kokande rödvinsvinägern över alla grönsakerna och låt stå och dra, kyl sedan ner i kylskåpet. Smaksätt med salt och peppar.

Grilla eller stek fisken i lite olivolja.

CHIPOTLEAIOLI:

 

Blanda alla ingredienser och justera smaken, den ska vara någonstans mellan hetta och sötma.

MONTERING:

Värm tortillas i en stekpanna utan olja. Lägg lite chipotleaioli i en tortilla, lägg fisken ovanpå och sedan grönsaksslaw (skaka ur vinägern innan). Servera med salsa och dekorera med färsk koriander. Ät och njut. Du får hetta, sötma, syra, sälta i en tortilla som du bara vill ha mer av.