• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Fisktacos med chipotleaioli, salsa och syrade grönsaker

Fisktacos med chipotleaioli, salsa och syrade grönsaker

Fisktacos med chipotleaioli, salsa och syrade grönsaker
    Fisktacos med chipotleaioli, salsa och syrade grönsaker

    Ingredienser

    • SALSA (stor sats):

    • Fisktacos:

    • Chipotleaioli:

    Övrigt:

    salt
    peppar

    Instruktioner

    Fisktacos med chipotleaioli, salsa och syrade grönsaker

    SALSA (stor sats):

    Lägg tomatillo, jalapenos, vitlök och lök med skalet upp på en oljad plåt. Värm ugnen så mycket det går eller en salamander och bränn grönsakerna tills de är svarta som natten. Ta alla ingredienser ur ugnen och dra av det svara skalet på hälften av grönsakerna. Låt svalna. Mixa ihop all ingredienser i en mixer och tillsätt koriander, limesaft, salt och peppar.

    Detta är också ett väldigt autentiskt recept som vi använder dagligen och som vi med stolthet serverar till frukost, lunch och middag där det passar. Eller som dip med tortillachips i baren. Awesome!

    FISKTACOS:

    Strimla all grönsaker julienne, ju finare desto bättre. Koka rödvinsvinägern. Slå den kokande rödvinsvinägern över alla grönsakerna och låt stå och dra, kyl sedan ner i kylskåpet. Smaksätt med salt och peppar.

    Grilla eller stek fisken i lite olivolja.

    CHIPOTLEAIOLI:

     

    Blanda alla ingredienser och justera smaken, den ska vara någonstans mellan hetta och sötma.

    MONTERING:

    Värm tortillas i en stekpanna utan olja. Lägg lite chipotleaioli i en tortilla, lägg fisken ovanpå och sedan grönsaksslaw (skaka ur vinägern innan). Servera med salsa och dekorera med färsk koriander. Ät och njut. Du får hetta, sötma, syra, sälta i en tortilla som du bara vill ha mer av.

    Fisktacos med chipotleaioli, salsa och syrade grönsaker - DinVinguide | DinVinguide.se