Hämtar annons
Recept av Danger Österlin
Fisktaco
Fisktaco
Ingredienser
- Fisk
- 500 gramMsc-märkt torsk
- 1 ½ dlsaft av färsk lime
- ½ msk socker
- 1 strödlök
- 1 ströd chili
- ½ tsksalt
- Avocadokräm
- 1 stavokado
- 2 mskjapansk majo (sk Kewpie)
- 1 mskrisvinäger
- Övriga tillbehör till tacon
- ½ strödkålshuvud
- 1 knippeknippe rädisor
- 1 krukakoriander
- 8 stsmå vetetortillas
Fisktaco
Skiva lök och chili. Häll på limesaft och socker – blanda tills det löser sig: Skär fisken i 2 cm stora kuber och lägg i marinaden. Ställ i kylen i en timme för ”tillagning”.
Mosa avokadon med en gaffel, tillsätt risvinäger till blandingen är slät. Tillsätt japansk majonäs sk Kewpie och blanda till jämnt.
Servera i varma, små tacobröd (majs eller vete) med vad du gillar!
Vi använde: tunt skivad rödkål samt tunt skivade rädisor och mycket koriander på små vetetortillas.