Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Fisktaco - DinVinguide Fisktaco

Recept av Danger Österlin

Fisktaco

Fisktaco

Ingredienser

  • Fisk
    • 500 gramMsc-märkt torsk
    • 1 ½ dlsaft av färsk lime
    • ½ msk socker
    • 1 strödlök
    • 1 ströd chili
    • ½ tsksalt
  • Avocadokräm
    • 1 stavokado
    • 2 mskjapansk majo (sk Kewpie)
    • 1 mskrisvinäger
  • Övriga tillbehör till tacon
    • ½ strödkålshuvud
    • 1 knippeknippe rädisor
    • 1 krukakoriander
    • 8 stsmå vetetortillas

Fisktaco

Skiva lök och chili. Häll på limesaft och socker –  blanda tills det löser sig: Skär fisken i 2 cm stora kuber och lägg i marinaden. Ställ i kylen i en timme för ”tillagning”.

Mosa avokadon med en gaffel, tillsätt risvinäger till blandingen är slät. Tillsätt japansk majonäs sk Kewpie och blanda till jämnt.

Servera i varma, små tacobröd (majs eller vete) med vad du gillar!

Vi använde: tunt skivad rödkål samt tunt skivade rädisor och mycket koriander på små vetetortillas.