• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Fisksoppa med fänkål, vitt vin och saffran

Fisksoppa med fänkål, vitt vin och saffran

Fisksoppa med fänkål, vitt vin och saffran
    Fisksoppa med fänkål, vitt vin och saffran

    Ingredienser

    • Fisksoppa:

    • Aioli

    Övrigt:

    salt

    Instruktioner

    Fisksoppa med fänkål, vitt vin och saffran

    Fisksoppa:

    Fräs purjolöken och löken mjuka i en stekpanna. Tillsätt vitlök, tomatpuré och timjan. Rör i vin och buljong, tillsätt sedan grädde, créme fraiche, vatten, fänkål och saffran. Sjud i 15 minuter. Lägg i fisken och sjud ett par minuter. Tillsätt räkor och hetta upp snabbt. Servera med bröd och aioli.

    Aioli

    Skala vitlöksklyftan och riv den fint. Vispa ihop äggulan, citronsaften, vitlöken och saltet. Tillsätt oljan försiktigt, först droppvis sedan i en fin stråle. Vispa kraftigt hela tiden. Du kan även använda elvisp eller i mixer. Den färdiga aiolin ska vara blank och tjock.