Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Vin till fiskgrytan

Recept av Redaktionen

Fiskgryta med curry och saffran

Fiskgryta med curry och saffran

Ingredienser

  • Fiskgryta med curry och saffran:
    • 400 gramlax
    • 500 gramräkor med skal, skalade
    • 2 ststora potatisar
    • 1 stgul lök
    • 1 stfänkål
    • 1 ströd paprika
    • 2 sttomater
    • 1 msksmör
    • 1 tskcurry
    • ½ stpkt saffran
    • 2 dltorrt vitt vin
    • 2 dlvatten
    • 1 sttärning grönsaksbuljong
    • 1 dlcrème fraiche
    • 1 mskhackad dill
    • 1 mskhackad persilja
  • salt
    kajennpeppar

Fiskgryta med curry och saffran

Skala potatisen. Skär den i sockerbitsstora tärningar. Skala och hacka köken grovt. Ansa fänkålen. Dela och kärna ur paprikan. Skålla och skala tomaterna. Tärna fänkålen, paprikan och tomaterna. Hetta upp smöret i en gryta. Fräs potatis, lök och fänkål mjuka utan att de tar färg, 3-5 minuter. Tillsätt paprika, tomater, curry och saffran och fräs under omrörning 3-5 minuter. Tillsätt vin, vatten och buljongtärning. Koka upp under omrörning och sjud 2-3 min. Tillsätt crème fraiche och rör om så att allt blandas. Smaka av med salt och peppar. Lägg i fisken skuren i ca 3 cm stora kuber. Koka upp och sjud ca 5 min. Tillsätt räkorna och garnera med de hackade örterna. Servera gärna med nybakat bröd.