Ingredienser
Fiskgryta med curry och saffran:
Övrigt:
Instruktioner
Fiskgryta med curry och saffran
Skala potatisen. Skär den i sockerbitsstora tärningar. Skala och hacka köken grovt. Ansa fänkålen. Dela och kärna ur paprikan. Skålla och skala tomaterna. Tärna fänkålen, paprikan och tomaterna. Hetta upp smöret i en gryta. Fräs potatis, lök och fänkål mjuka utan att de tar färg, 3-5 minuter. Tillsätt paprika, tomater, curry och saffran och fräs under omrörning 3-5 minuter. Tillsätt vin, vatten och buljongtärning. Koka upp under omrörning och sjud 2-3 min. Tillsätt crème fraiche och rör om så att allt blandas. Smaka av med salt och peppar. Lägg i fisken skuren i ca 3 cm stora kuber. Koka upp och sjud ca 5 min. Tillsätt räkorna och garnera med de hackade örterna. Servera gärna med nybakat bröd.