Svenska flaggan
  • Recept
  • Fiskgratäng med räkor och ärtor

Hämtar annons

Fiskgratäng med räkor och ärtor Fredrik Schelin

Recept av Redaktionen

Fiskgratäng med räkor och ärtor

Fiskgratäng med räkor och ärtor

Ingredienser

  • Fiskgratäng med räkor och ärtor
    • 1 kgpotatis
    • 1 dlmjölk
    • 1 msksmör
    • 400 gramvit fisk
    • 300 gramräkor, skalade
    • 2 dlfrysta gröna ärtor
    • 1 stcitron, rivet skal
    • 2 mskdill (fryst eller torkad) eller 1 knippe färsk dill
  • smör till formen
    salt
    vitpeppar

Fiskgratäng med räkor och ärtor

Ställ in ugnen på 200 grader. Skala och dela potatisarna i mindre delar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är helt mjuka, prova med en sticka. Häll av vattnet och stöt potatisen till mos. Tillsätt mjölken och vispa potatismoset luftigt. Smaka av med en klick smör och salt. Förväll ärterna någon minut i kokande vatten (du kan använda potatisvattnet). Häll av vattnet. Skölj citronen, riv av det gula skalet på det finaste rivjärnet. Skär fisken i mindre bitar. Blanda i en skål räkor, ärter, rivet citronskal och finhackad dill. Salta och peppra.Smörj en ugnsfast form med en klick smör. Bottna med fisk och räkblandningen. Spritsa därefter potatismoset som ett lock, eller bred ut det med en spatel och gör ett snyggt mönster med gaffel. Grädda i ugn i cirka 40 minuter tills potatistäcket är gyllenbrunt och frasigt. Servera med sallad.