Annons:

Fiskburgare

Min fiskburgare är en variant på en fiskkrokett jag åt på min resa till Portugal, samt ett bra sätt att få sina barn att älska fisk.

Ingredienser

Smaksätt smeten med salt och några nypor nymald vitpeppar. Servera gärna med citronklyftor!

Min fiskburgare är en variant på en fiskkrokett jag åt på min resa till Portugal, samt ett bra sätt att få sina barn att älska fisk. Dessutom är det ett ypperligt sätt att ta vara på småslamsor och lite ojämna bitar av fisken. Var noga med att spara de snygga, jämna bitarna till en annan middag. Gör så här: Mixa fiskbitarna till en fin färs. Blanda ner i de andra ingredienserna och forma sedan små fina biffar. Vänd nu biffarna först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i pankoströ. Stek till sist biffarna i smör i 2–3 minuter per sida och ät dem med oliver, vinäger stingig rödlök- och tomatsallad med massa finhackad persilja i samt ett gott bröd.