Annons:

Fisk Tacos

Fish Tacos med picklad lök och koriandermajonnäs

Krispig utsida och mjäll fisk tillsammans med sötsyrlig lök, krämig koriandermajonnäs och krispiga grönsaker.

Ingredienser

  • Fisk
  • 160
    gram gram
    färsk fisk t ex torsk eller kolja
  • Picklad rödlök
  • 2
    st st
    rödlökar, tunt skivade
  • 1
    dl dl
    socker
  • ½
    dl dl
    ättika (12%)
  • 1
    dl dl
    vatten
  • Koriandermajonnäs
  • 1
    st st
    ägg, rumsvarm
  • 1 ½
    dl dl
    neutral olja, rumsvarm
  • 1
    msk msk
    dijonsenap
  • 1
    st st
    lime, saften
  • 1
    kruka krukor
    kruka koriander, stjälkar och blad
Fisk:
vetemjöl
ägg
panko
salt och peppar

Koriandermajonnäs:
salt
peppar

Tillbehör:
tortillabröd
lime i klyftor
grönsaker

Skär fisken i valfri storlek. Smaksätt mjölet med salt och peppar.  Rulla fisken i vetemjöl, ägg och slutligen panko. Värm neutral olja i en kastrull och värm till 180 grader. Fritera några fiskbitar åt gången tills de är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper och salta lite.

Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Dra av från värmen och lägg ner löken i kastrullen. Låt svalna i lagen. Vänd runt då och då.

Lägg alla ingredienser i en burk. Sätt stavmixern mot botten och börja mixa. När majonnäsen börjar bildas så lyft stavmixern uppåt. Smaksätt med salt och peppar.