Fisk
Tacos
Fish Tacos med picklad lök och koriandermajonnäs
Krispig utsida och mjäll fisk tillsammans med sötsyrlig lök, krämig koriandermajonnäs och krispiga grönsaker.
Ingredienser
- Fisk
-
160gramfärsk fisk t ex torsk eller kolja
- Picklad rödlök
-
2strödlökar, tunt skivade
-
1dlsocker
-
½dlättika (12%)
-
1dlvatten
- Koriandermajonnäs
-
1stägg, rumsvarm
-
1 ½dlneutral olja, rumsvarm
-
1mskdijonsenap
-
1stlime, saften
-
1krukakruka koriander, stjälkar och blad
Fisk:
vetemjöl
ägg
panko
salt och peppar
Koriandermajonnäs:
salt
peppar
Tillbehör:
tortillabröd
lime i klyftor
grönsaker
vetemjöl
ägg
panko
salt och peppar
Koriandermajonnäs:
salt
peppar
Tillbehör:
tortillabröd
lime i klyftor
grönsaker
Skär fisken i valfri storlek. Smaksätt mjölet med salt och peppar. Rulla fisken i vetemjöl, ägg och slutligen panko. Värm neutral olja i en kastrull och värm till 180 grader. Fritera några fiskbitar åt gången tills de är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper och salta lite.
Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Dra av från värmen och lägg ner löken i kastrullen. Låt svalna i lagen. Vänd runt då och då.
Lägg alla ingredienser i en burk. Sätt stavmixern mot botten och börja mixa. När majonnäsen börjar bildas så lyft stavmixern uppåt. Smaksätt med salt och peppar.