Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Fish Tacos med picklad lök och koriandermajonnäs

Recept av Redaktionen

Fish Tacos med picklad lök och koriandermajonnäs

Krispig utsida och mjäll fisk tillsammans med sötsyrlig lök, krämig koriandermajonnäs och krispiga grönsaker.

Ingredienser

  • Fisk
    • 160 gramfärsk fisk t ex torsk eller kolja
  • Picklad rödlök
    • 2 strödlökar, tunt skivade
    • 1 dlsocker
    • ½ dl ättika (12%)
    • 1 dlvatten
  • Koriandermajonnäs
    • 1 stägg, rumsvarm
    • 1 ½ dlneutral olja, rumsvarm
    • 1 mskdijonsenap
    • 1 stlime, saften
    • 1 krukakruka koriander, stjälkar och blad
  • Fisk:
    vetemjöl
    ägg
    panko
    salt och peppar

    Koriandermajonnäs:
    salt
    peppar

    Tillbehör:
    tortillabröd
    lime i klyftor
    grönsaker

Skär fisken i valfri storlek. Smaksätt mjölet med salt och peppar.  Rulla fisken i vetemjöl, ägg och slutligen panko. Värm neutral olja i en kastrull och värm till 180 grader. Fritera några fiskbitar åt gången tills de är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper och salta lite.

Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull. Dra av från värmen och lägg ner löken i kastrullen. Låt svalna i lagen. Vänd runt då och då.

Lägg alla ingredienser i en burk. Sätt stavmixern mot botten och börja mixa. När majonnäsen börjar bildas så lyft stavmixern uppåt. Smaksätt med salt och peppar.