Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Filmjölkslimpa med solroskärnor och russin

Recept av Redaktionen

Filmjölkslimpa med solroskärnor och russin

Filmjölkslimpa med solroskärnor och russin

Ingredienser

  • Filmjölkslimpa med solroskärnor och russin 2 limpor:
    • 8 dlgrahamsmjöl
    • 1 dlvetemjöl
    • 1 dlrågkross eller vetekross
    • 1 dllinfrön
    • 1 dlsolroskärnor
    • 1 dlrussin
    • 3 tskbikarbonat
    • 2 tsksalt
    • 7 dlfilmjölk
    • 4 msksirap

Filmjölkslimpa med solroskärnor och russin

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj två avlånga brödformar (1 1/2 l). Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt filmjölk och sirap och blanda väl. Klicka ut degen i formarna och släta till ytan. Grädda brödet i nedre delen av ugnen tills bröden fått fin färg och är genomgräddat, ca 1 timme eller tills innertemperaturen är 98 grader. Stjälp upp limporna sedan det svalnat något och låt dem kallna på galler.