Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Sirapslimpa med filmjölk Fredrik Schelin

Recept av Redaktionen

Filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa

Ingredienser

  • Sirapslimpa, 2 st:
    • 50 gramsmör
    • 5 dlfilmjölk
    • 50 gramfärsk jäst
    • 2 dlmörk sirap
    • 1 msksalt
    • 6 dlvetemjöl special
    • 7 ½ dlrågsikt

Filmjölkslimpa

Smält smöret och blanda med filmjölk. Värm till fingerljummet, max 37 grader.

Smula jästen i en bunke och tillsätt degvätskan, sirap och salt. Tillsätt mjölet lite i taget och knåda till en elastisk deg. Jäs i en bunke under bakduk i ca 45 minuter. Baka ut degen till två limpor och lägg på en plåt med bakplåtspapper, jäs under bakduk i ytterligare 40 min. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda limporna i mitten av ugnen i 35-40 min. Täck dem med aluminiumfolie efter halva tiden så att de inte blir för mörka. Låt svalna på galler.

Kommentar:

Jag fick jäsa min deg väldigt länge, kan bero på att jag inte värmde degvätskan till 37 grader. Mina limpor fick stå lite längre i ugnen då de var något ”degiga”. Är du osäker på om de är färdiga kan du sätta i en köttermometer, när limporna är färdig ska innertemperaturen vara 98 grader