- Recept
Filmjölkslimpa
Hämtar annons
Recept av Anette Rosvall
Filmjölkslimpa
Filmjölkslimpa
Ingredienser
- Fillimpa 2 limpor:
- 7 dlvetemjöl
- 5 dlgrahamsmjöl
- 2 ½ dlvetekross
- 1 dlvetekli
- ½ dlvetegroddar
- 2 tsksalt
- 4 tskbikarbonat
- 1 lfilmjölk
- 2 dlmörk sirap
- 1 msksmör
- ev. 1/2 dl solroskärnor eller hackade hasselnötter
ev. 1 dl russin
vetekross
Filmjölkslimpa
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser noga. Rör därefter ner filmjölk och sirap och blanda väl, till en lös och klibbig smet. Smöra två 1 1/2 liters avlånga brödformar. Bröa formen med vetekross i botten. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i ca 70 min eller tills innertemperaturen är 98 grader.