Svenska flaggan

Hämtar annons

Fruktlimpa med rostade havregryn

Recept av Anette Rosvall

Filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa

Ingredienser

  • Fillimpa 2 limpor:
    • 7 dlvetemjöl
    • 5 dlgrahamsmjöl
    • 2 ½ dlvetekross
    • 1 dlvetekli
    • ½ dlvetegroddar
    • 2 tsksalt
    • 4 tskbikarbonat
    • 1 lfilmjölk
    • 2 dlmörk sirap
    • 1 msksmör
  • ev. 1/2 dl solroskärnor eller hackade hasselnötter
    ev. 1 dl russin
    vetekross

Filmjölkslimpa

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser noga. Rör därefter ner filmjölk och sirap och blanda väl, till en lös och klibbig smet. Smöra två 1 1/2 liters avlånga brödformar. Bröa formen med vetekross i botten. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i ca 70 min eller tills innertemperaturen är 98 grader.