Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Fermenterad Hot Sauce av tre olika sorters chili - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Fermenterad Hot Sauce av tre olika sorters chili

Jan Lööv tipsar om en hemgjord fermenterad hot sauce lik Tabasco.

Ingredienser

  • Fermenterad Hot Sauce
    • 13 hgfärska cayennechilifrukter
    • 30 gramhavssalt
    • 500 gramtorkade guajillos chili
    • 1 burkliten burk med chipotle i adobo
    • 50 clvatten från blötläggningen av guajillos

Ta ur de flesta frön och toppen av guajillos chili och blötlägg i varmt vatten tills de är mjuka och djupt röda ca 30-45 minuter. Ta bort alla toppar på cayennechilifrukterna. Blanda alla pepparfrukterna i en höghastighets blender med salt och vatten tills det är en puré. Häll allt i en skål och rör om så att saltet blandas ordentligt. Häll allt i en tillräckligt stor glasburk och lägg en plastpåse med vatten ovanpå som lock och ställ burken i ett mörk skåp i tre månader och låt fermenteringen ha sin gång.

Efter tre månader, häll allt i en blender igen och blanda på hög hastighet i flera minuter. Häll i mindre burkar tills du skall använda såsen.

Slutresultatet blir en sås som är skarp, fruktig och lite rökig smak. Passar bra där man vanligtvis använder tabasco.