Ingredienser
Kålpudding:
Vegansk gräd*sås:
Rårörda lingon (utan tillsatt socker):
Övrigt:
Instruktioner
Farmor Ullas välkända Kålpudding med gräddsås och lingon
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Grovhacka vitkålen och skölj av. Stek sedan länge på låg temperatur i generöst med mjölkfritt smör. Tillsätt kryddorna samt salt utifrån eget tycke. Jag personligen föredrar mycket sälta till vitkål.
När vitkålen börjat bli mör tillsätter du sojamjölk som får stuva och samtidigt binda kålen lite. Låt reducera.
3. Ta vitkålen från plattan och låt svalna.
4. Blanda no egg tillsammans med otillagad sojafärs. Häll sedan över till vitkålen och rör om.
5. Placera kål- och färsblandingen i en lämpad form och pressa med hjälp av en slev. Eftersom jag föredrar att min kålpudding ska kunna vändas upp ur ner ur formen pressar jag med hjälp av plastfolie och en vinflaska jag låter vila över horisontellt. Låt vila i kylen cirka 60 minuter.
6. Grädda sedan i ugn ca 30 minuter.
7. Serveras med potatis, gräd*sås och rårörda lingor.
Vegansk gräd*sås
Gör såhär:
1. Koka upp matlagningsgrädde samt soja. Tillsätt successivt maizena tills att det såsen börjar tjockna. Ta från plattan och låt svalna.
Rårörda lingon
Gör såhär:
1. Rör om tills att steviaflarnen lösts upp. Tillsätt citronjuice.