Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

FARANGS CHA PLU BLAD MED VARMRÖKT LAX, JORDNÖTSDRESSING & FORELLROM - DinVinguide

Recept av Redaktionen

FARANGS CHA PLU BLAD MED VARMRÖKT LAX, JORDNÖTSDRESSING & FORELLROM

Ingredienser

  • Blad och sallad
    • 4 stCha Plu Blad
    • 100 gramVarmrökt lax
    • 10 gramForellrom
  • Rostad jordnötsdressing
    • 1 dlRostade kokosflingor
    • ½ dlRostade jordnötter
    • 3 mskFriiterad finhackad lök
    • 3 mskFriterad finhackad schalottenlök
    • 2 stFinhackade torkade chilifrukter
    • ½ dlSweet chili-sås
    • 1 mskLimejuice
  • Sallad
    • ½ kvistSchalottenlök, tunt strimlad
    • 1 stVårlök, tunt strimlad
    • ½ stRöd chili, urkärnad och tunt strimlad
    • 1 knippeFärsk grön mynta
    • 1 knippeFärsk koriander
    • 2 mskLimejuice
    • 1 mskJordnötsdressing

      Dressingen:

      Börja med att mixa alla ingredienserna utom sweet chilisåsen i en hushållsmaskin tills en lagom slät pasta uppstår.

      Vänd upp pastan med sweet chili-såsen.

      Salladen:

      Blanda alla salladsingredienserna i en bunke. Tillsätt sedan limejuicen och lite av jordnötsdressingen.

      Vid servering:

      Arrangera de avsköljda Cha Plu bladen på en tallrik eller på ett fat.

      Fördela den rökta laxen på bladen och ringla över jordnötdressingen.

      Lägg en liten nätt hög med sallad ovanpå och avsluta med en klick forellrom överst.

      Denna rätt äts med händerna och man ska äta alltihopa, även bladet.