Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Fänkålsgravad lax med citron
Grava sin egen lax är lätt, det smakar så otroligt mycket mer och härligare än den man köper i butik. Här, en variant med citron och fänkål.
Ingredienser
- 0,5 dl pernod (eller annan lakritssmakande sprit)
Laxen bör ha varit fryst innan du gravar den så börja med det. Tina den och dela den sedan i två lika stora bitar. Blanda ihop alla kryddorna och klappa in dem på köttsidan av ena laxbiten, droppa över spriten. Lägg över den andra laxbiten som lock. Stoppa ner laxpaketet i en plastpåse och låt det sedan vila i en form. Lägg på en tyngd och skjuts in i kylskåpet i 2 dygn. Vänd gärna laxen några gånger så att smakerna riktigt gosar in sig i laxköttet. Innan servering skrapar du av kryddorna från laxen och skär den i tunna skivor. Servera med en sallad på tunt skivad fänkål, citronrasp och en riktigt smakrik rapsolja.