- Recept
Falafel- och halloumiburgare
Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Falafel- och halloumiburgare
Falafel- och halloumiburgare
Ingredienser
- Falafel- och halloumiburgare:
- 2 burkkikärtor à 400 g, sköljda och avrunna
- 2 tskspiskummin
- 1 tskmalen koriander
- 2 stgröna chilifrukter, urkärnade och hackade
- 2 stvitlöksklyftor
- 3 stsalladslökar
- ½ krukakoriander
- 1 tskflingsalt
- 2 mskmjöl
- 1 stpkt halloumi, i små tärningar
Falafel- och halloumiburgare
Lägg allt utom halloumin i en matberedare och kör tills allt blandats väl, tillsätt eventuellt 1 msk vatten. Häll upp i en skål, tillsätt halloumi och forma till 6 biffar. Fräs i stekpanna i smör och olja.
Kommentar: Jag tillsatte extra vatten för att få en smidig konsistens på biffarna. Hade ingen malen koriander men de blev goda ändå. Stekte i rikligt med smör och olja. Servera i pitabröd med yoghurt, sallad och feferoni eller till en god sallad.