Svenska flaggan
  • Recept
  • Falafel- och halloumiburgare

Hämtar annons

Falafel- och halloumiburgare

Recept av Redaktionen

Falafel- och halloumiburgare

Falafel- och halloumiburgare

Ingredienser

  • Falafel- och halloumiburgare:
    • 2 burkkikärtor à 400 g, sköljda och avrunna
    • 2 tskspiskummin
    • 1 tskmalen koriander
    • 2 stgröna chilifrukter, urkärnade och hackade
    • 2 stvitlöksklyftor
    • 3 stsalladslökar
    • ½ krukakoriander
    • 1 tskflingsalt
    • 2 mskmjöl
    • 1 stpkt halloumi, i små tärningar

Falafel- och halloumiburgare

Lägg allt utom halloumin i en matberedare och kör tills allt blandats väl, tillsätt eventuellt 1 msk vatten. Häll upp i en skål, tillsätt halloumi och forma till 6 biffar. Fräs i stekpanna i smör och olja.

Kommentar: Jag tillsatte extra vatten för att få en smidig konsistens på biffarna. Hade ingen malen koriander men de blev goda ändå. Stekte i rikligt med smör och olja. Servera i pitabröd med yoghurt, sallad och feferoni eller till en god sallad.