Annons:

Fajitas med paprikasallad

Om du frågar mig så är Fajitas mycket smarrigare variant på Tacos.

Ingredienser

  • Köttet
  • 400
    gram gram
    Entrecote (grillad och skuren i tunna skivor)
  • 2
    Gul lök
  • 2
    tsk tsk
    Pimento, rökt paprikapulver
  • Paprikasalladen
  • 600
    gram gram
    Paprika i olika färger, cirka
  • 1
    Koriander färsk i kruka, hackad
  • ½
    dl dl
    Rödvinsvinäger
  • 75
    ml ml
    Olivolja
Dessutom behöver du flingsalt och svartpeppar.

Fajtas med paprikasallad avnjuter du bäst med gräddfil, valfri salsasås och guacamole. Det är toppklass, ät det bara!

Först gör du paprikasalladen kör paprikorna på utegrillen tills de är mer eller mindre svarta på skinnsidan. När de ser riktigt sotsvarta ut lägger du dem i en skål med iskallt vatten. Efter en kort stund river du av skalet, lätt som en plätt. Skiva fileerna och blanda ner dem med resten av ingredienserna i en skål. Smaka av och fyll sedan med ditt varma tortillaskal med paprika sallad och ditt val av protein.

För du kan självklart byta ut entrecoten mot halloumiost, kyckling eller en fast fiskfilé. Du kryddar ditt val av fyllning ordentligt och grillar sedan som vanligt. När det är klart skär du härligheten i tunna strimlor.

Servera din fajitas med gräddfil, guacamole, din favorit salsasås och hackad rödlök.