Bakat
Dessert
Evas mammas amerikanska paj.
Det här är en sorts smulpaj eller "cobbler" som det heter i USA. Toppas med ett knäckigt lager av bl a brunt socker och smält smör.
Ingredienser
- Evas mammas amerikansk paj
- Fyllning
-
250gramRabarber, äpplen eller päron i bitar
-
½dlVetemjöl
-
1dlStrösocker (beror lite på hur söt frukten är)
-
2stÄgg, ekologiska
- Knäcktopp
-
3dlMjöl
-
3dlFarinsocker
-
200gramSmör (som skall smältas)
Den här pajen har jag tipsat om förut. Men nu när vi pratar USA vs Frankrike så känner jag att en uppmaning är på sin plats. Se det här som en snäll puff i rätt riktning. Jag gör den oftast med rabarber men den är lika god med äpple, plommon, nektariner och päron, så BAKA PAJEN för böfvelen!
Blanda alla godsaker till fyllningen till en underbar gegga och lägg sedan geggan i botten på en smord form. Smält smöret och blanda det med alla ingredienser till toppingen och strö den över fyllningen. Låt sedan pajen åka in i ugnen i 45 minuter i 200°. Pajen smakar allra bäst ljummen med vaniljglass, vaniljsås eller vispgrädde.
Smaklig spis!

Anette Rosvall