Ingredienser
Enkelt lantbröd 1 stort bröd:
Instruktioner
Enkelt lantbröd
Smula ner jästen i en bunke. Strö över salt och klicka i honung. Slå över lite av det ljumma vattnet och rör tills jästen är löst. Häll i resten av vattnet. Blanda i grahamsmjöl och sist vetemjöl. Arbeta ihop degen med en trägaffel. Låt den ganska lösa degen jäsa med en handduk över bunken i ca 1 timme.
Arbeta in ytterligare 1-2 dl vetemjöl i den jästa degen och arbeta degen några minuter i bunken. Tippa ut den på väl mjölat bakbord. Forma degen till ett stort bröd och flytta över till en plåt. Skär några snitt i degytan med en vass kniv. Jäs brödet i 20 min. Värm under tiden ugnen till 250 grader.
Grädda brödet mitt i ugnen i 15 minuter. Sänk sedan värmen till 200 grader och grädda brödet ytterligare 25-35 minuter. Låt svalna på galler.