Annons:

Bakat

Enkelt bröd med rågkross och vetegroddar

Ingredienser

  • Enkelt bröd med rågkross och vetegroddar
  • 5
    dl dl
    vatten, fingervarmt
  • 1
    dl dl
    mjölk
  • 25
    gram gram
    färsk jäst
  • 2
    tsk tsk
    salt
  • 1
    msk msk
    honung
  • 12 ½
    dl dl
    vetemjöl + till utbakning
  • Topping:
  • 2
    msk msk
    rågkross
  • 2
    msk msk
    vetegroddar

Arbeta snabbt ihop den lösa degen. Strö över lite mjöl och låt jäsa i 1 – 1 1/2 h. Knåda ur luften i degen, strö över rågkross och vetegroddar. Låt jäsa i 1 h . Skär ut små bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Baka av i ugnen i ca 15-17 min på 250 grader. Låt svalna på galler utan handduk för en härlig frasig yta