Bakat
Enkelt bröd med rågkross och vetegroddar
Enkelt bröd med rågkross och vetegroddar
Ingredienser
- Enkelt bröd med rågkross och vetegroddar
-
5dlvatten, fingervarmt
-
1dlmjölk
-
25gramfärsk jäst
-
2tsksalt
-
1mskhonung
-
12 ½dlvetemjöl + till utbakning
- Topping:
-
2mskrågkross
-
2mskvetegroddar
Enkelt bröd med rågkross och vetegroddar
Arbeta snabbt ihop den lösa degen. Strö över lite mjöl och låt jäsa i 1 – 1 1/2 h. Knåda ur luften i degen, strö över rågkross och vetegroddar. Låt jäsa i 1 h . Skär ut små bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Baka av i ugnen i ca 15-17 min på 250 grader. Låt svalna på galler utan handduk för en härlig frasig yta

Markus Hilmander