• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Enchiladas med karamelliserad lök och kyckling

Enchiladas med karamelliserad lök och kyckling

Äkta enchiladas som blir till en festmåltid!
Bild på Enchiladas med karamelliserad lök och kyckling

Ingredienser

  • Karamelliserad lök

  • Kyckling

  • Sås

  • Pico de Gallo

Övrigt:

salt och peppar

Instruktioner

Karamelliserad lök

Stek på medelvärme i en kastrull tills mörkt bruna, tar ca 35-45 minuter. Rör om lite då och då. Låt svalna.

Kyckling

Blanda kyckling och karamelliserad lök, ställ i kylen.

Sås

Rosta den torkade chilin i en 175 grader varm ugn i ca 30-40 sekunder utan att bränna dem. Detta ger en starkare mer fyllig smak från chilin. Ta bort toppen och ta bort alla frön.

Sautera lök, vitlök, tomater och jalapeno i olivolja utan att de tar färg. Tillsätt kummin och stek lite till. Lägg i guajillo och pasilla samt kycklingbuljong. Reducera till hälften. Blanda i en höghastighetsmixer till en len slät sås. Smaksätt med salt och peppar.

Pico de Gallo

Blanda alla ingredienser. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Ställ i kylen.

Montering

10 färska råa majstortillas (det går att använda vetemjöltortillas också men det blir inte lika bra)

riven cheddarost

Stek majstortillas på medelvärme i en stekpanna utan fett tills de är mjuka och böjbara. Lägg kyckling- och lökblandningen i mitten på alla tortillas. Rulla dem. Lägg dem sida vid sida in en ugnssäker form. Häll över den varma såsen och strö över riven cheddarost. Baka i 175 grader varm ugn i ca 10 minuter eller tills osten har smält och såsen bubblar ordentligt. Servera genast med lite pico de gallo och gräddfil.

OBS!

Guajillo heter Mirasol chili när den är färsk. Pasilla heter Chilaca chili när den är färsk.