Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Elotes - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Elotes

Ingredienser

  • Elotes
    • 8 sthela majskolvar
    • 120 mlmajonnäs
    • 120 mlmexikansk crema fresca eller créme fraîche
    • 80 mlranch dressing
    • 1 stjalapeno, finhackad (utan frö inte så skarp med frö mera skarp och stark)
  • salt
    peppar
    cayennepeppar eller paprika pulver eller allra helst en krydd blandning från Mexiko som heter Tajin
    torkad parmesanost

Koka majsen ca 5 minuter i saltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna, skär sedan av majskornen från kolven. I en separat skål blanda majonnäs, crema fresca (eller créme fraiche) och ranch dressing med salt och peppar samt jalapeno. Smaka av.
Varva i glasen/koppen majskorn och dressing, toppa med dressing . Pudra på cayennepeppar eller paprikapulver eller om det finns tajinkrydda, en limeklyfta och torkad parmesanost. Servera rumstempererat eller kallt.