• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Dumplings med kyckling, räkor och vitkål

Dumplings med kyckling, räkor och vitkål

Dumplings med kyckling, räkor och vitkål
    Dumplings för rookies med blåmusslor, citron och dill

    Ingredienser

    • Dumplings med kyckling, räkor och vitkål, ca 32 st:

    Övrigt:

    olja

    Dipsås:

    sweetchilisås

    lime, skal + saft

    färsk ingefära, riven

    Wokade gröna blad:

    4 bok choy, mangold eller färsk spenat, i mindre bitar

    japansk soja

    Instruktioner

    Dumplings med kyckling, räkor och vitkål

    Stek lök och vitkål mjukt i en stekpanna med lite olja. Mixa räkor och kycklingfilé och blanda ner citrongräs, ägg, vitlök, fisksås och vitkålsblandningen. Fördela smeten, ca 1/2-1 msk, på varje wontonark. Doppa fingret i en skål med vatten och dra längs kanten på varje wontonark. Försegla kanterna med hörn mot hörn och vecka eventuellt kanten. Doppa varje dumpling i lite olja och ångkoka 7-10 minuter. Jag använde asiatiska ångkoksinsatser av bambu men det går bra med ett durkslag av metall. Används durkslag, så koka upp vatten i en kastrull och lägg på durkslaget. Fodra med bakplåtspapper och gör några hål. Lägg ner några oljade dumpling åt gången och ångkoka. Täck kastrullen med lock eller folie. Servera direkt. Dipsås: Rör ihop ingredienserna till dipsåsen, smaka av efter eget tycke och smak. Grönsaker:Värm en stekpanna på hög värme. Häll i lite olja och lägg i de gröna bladen och lite soja. Woka mjuka några minuter. Servera direkt.