Annons:

Bakat

Dubbla mandelkakor med chokladtryffel

Ingredienser

  • Dubbla mandelkakor med chokladtryffel ca 40 stycken
  • 3 ½
    dl dl
    vetemjöl
  • 200
    gram gram
    sötmandel eller 3 dl mandelmjöl
  • 200
    gram gram
    smör, rumsvarmt
  • 1
    dl dl
    socker
  • Fyllning:
  • 200
    gram gram
    mörk choklad
  • 2
    dl dl
    grädde
  • 1
    msk msk
    honung
  • 25
    gram gram
    smör

Sätt ugnen på 200 grader. Skålla mandeln och torka den. Mal mandeln till fint mjöl i mandelkvarn. Rör smör och socker smidigt och blanda ner mjöl och mandelmjöl. Forma degen till smala rullar, ca 4 cm i diameter och låt ligga kallt. Skär rullarna i 1/2 sm tjocka skivor, lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 5 minuter.

Fyllning:

Hacka chokladen grovt. Värm grädde, honung och smör i en kastrull och ta direkt av plattan när det börjar koka. Blanda ner chokladen och rör om till en jämn och blank smet. Låt svalna tills den blivit tjockare och går att forma. Häll upp i spritspåse och lägg samman kakorna två och två med en klick tryffelsmet mellan. Förvara i kylen.