Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Dubbelgravad lax med hovmästarfärskost - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Dubbelgravad lax med hovmästarfärskost

Ingredienser

  • Dubbelgravad lax:
    • 1 kglaxfilé, som varit fryst minst 3 dygn
    • 125 mlråsocker eller socker
    • 1 dlsalt
    • 1 knippedill
  • Rimningslag:
    • 1 lvatten
    • 1 msksalt
  • Hovmästarfärskost:
    • 300 gramnaturell färskost
    • 2 msksenap
    • 3 mskskånsk senap
    • 1 tskdijonsenap
    • 2 mskråsocker
    • 2 mskäppelcidervinäger
    • ½ dlhackad dill
Gnid in laxen med råsocker och salt. Lägg på dill och lägg laxen i kylskåpet ett dygn.
Rimningslag: Blanda vatten och salt i dubbla plastpåsar. Ta bort dillkvistarna och lägg laxen i påsen med rimningslagen och knyt till. Låt den ligga ytterligare ett dygn i kylskåp. Skär laxen i kuber.
Hovmästarfärskost:
Blanda färskost, de olika senapssorterna, socker och vinäger. Tillsätt dill. Spritsa färskosten på laxkuberna.