Hämtar annons
Recept av Redaktionen
Dubbelgravad lax med hovmästarfärskost
Dubbelgravad lax med hovmästarfärskost
Ingredienser
- Dubbelgravad lax:
- 1 kglaxfilé, som varit fryst minst 3 dygn
- 125 mlråsocker eller socker
- 1 dlsalt
- 1 knippedill
- Rimningslag:
- 1 lvatten
- 1 msksalt
- Hovmästarfärskost:
- 300 gramnaturell färskost
- 2 msksenap
- 3 mskskånsk senap
- 1 tskdijonsenap
- 2 mskråsocker
- 2 mskäppelcidervinäger
- ½ dlhackad dill
Dubbelgravad lax med hovmästarfärskost
Gnid in laxen med råsocker och salt. Lägg på dill och lägg laxen i kylskåpet ett dygn.
Rimningslag: Blanda vatten och salt i dubbla plastpåsar. Ta bort dillkvistarna och lägg laxen i påsen med rimningslagen och knyt till. Låt den ligga ytterligare ett dygn i kylskåp. Skär laxen i kuber.
Hovmästarfärskost:
Blanda färskost, de olika senapssorterna, socker och vinäger. Tillsätt dill. Spritsa färskosten på laxkuberna.