Annons:

Vegan

Dragon-pytt med stuvade rödbetor

Ingredienser

  • Dragon-pytt:
  • 1
    st st
    påse Oumph, The strip
  • 500
    gram gram
    kokt potatis
  • 2
    st st
    gula lökar
  • 2
    st st
    vitlöksklyftor
  • 2
    msk msk
    dragon, finhackad (torkad som färsk)
  • Stuvade rödbetor:
  • 6
    st st
    rödbetor, förkokta
  • 150
    gram gram
    vegetabiliskt smör
  • ½
    dl dl
    vitvinsvinäger
  • 1
    dl dl
    matlagningsgrädde, växtbaserad
  • 1
    st st
    tärning grönsaksbuljong
Generöst med rapsolja samt växtbaserat smör till stekning

Gör såhär:

Gräddstuvade rödbetor
1. Tärna rödbetorna. Låt de koka upp tillsammans med alla ingredienser. Sänk sedan värmen något och låt den därefter sjuda till dess att vätskan reducerats.

Pytt
1. Finhacka gul lök. Smält en stor klick smör i rapsolja. Stek löken tills dess att den börjat bli lite transparent till färgen. Placera i en skål åt sidan.

2. Tärna Oumph och potatis. Stek tillsammans med vitlök och dragon i samma stekpanna som löken.

3. Sätt ugnen på 175 grader. Ha över pytten i en plåt med grillfolie.
Grädda i 8-10 minuter.