Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Dragon-pytt med stuvade rödbetor - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Dragon-pytt med stuvade rödbetor

Ingredienser

  • Dragon-pytt:
    • 1 stpåse Oumph, The strip
    • 500 gramkokt potatis
    • 2 stgula lökar
    • 2 stvitlöksklyftor
    • 2 mskdragon, finhackad (torkad som färsk)
  • Stuvade rödbetor:
    • 6 strödbetor, förkokta
    • 150 gramvegetabiliskt smör
    • ½ dlvitvinsvinäger
    • 1 dlmatlagningsgrädde, växtbaserad
    • 1 sttärning grönsaksbuljong
  • Generöst med rapsolja samt växtbaserat smör till stekning

Gör såhär:

Gräddstuvade rödbetor
1. Tärna rödbetorna. Låt de koka upp tillsammans med alla ingredienser. Sänk sedan värmen något och låt den därefter sjuda till dess att vätskan reducerats.

Pytt
1. Finhacka gul lök. Smält en stor klick smör i rapsolja. Stek löken tills dess att den börjat bli lite transparent till färgen. Placera i en skål åt sidan.

2. Tärna Oumph och potatis. Stek tillsammans med vitlök och dragon i samma stekpanna som löken.

3. Sätt ugnen på 175 grader. Ha över pytten i en plåt med grillfolie.
Grädda i 8-10 minuter.