Annons:

Brunch Husmanskost

Dijonstuvad vitkål med korv

Ingredienser

  • Dijonstuvad vitkål:
  • 750
    gram gram
    vitkål
  • ½
    tsk tsk
    salt
  • 5
    dl dl
    vatten
  • Stuvning:
  • 3
    msk msk
    vetemjöl
  • 4
    dl dl
    mjölk
  • 1
    msk msk
    smör
salt
peppar
dijon efter smak

Ta bort ev, vissna blad och rotstocken. Skär vitkålen i små bitar. Mät och koka upp vatten. Lägg i kålen som nätt och jämnt mjuk under lock, 5-10 min. Häll av spadet och låt kålen rinna av. Stuvningen: Rör ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull, tillsätt resten av mjölken och fettet. Koka upp under omrörning och koka 3-5 min. Smaksätt med salt, peppar och dijon. Lägg i den väl avrunna kålen och värm stuvningen. Strö gärna över hackad persilja och servera till korv, bacon, fläsk, köttbullar eller pannbiff tillsammans med kokt potatis.