Svenska flaggan
  • Recept
  • Dijonstuvad vitkål med korv

Hämtar annons

Dijonstuvad vitkål med korv - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Dijonstuvad vitkål med korv

Ingredienser

  • Dijonstuvad vitkål:
    • 750 gramvitkål
    • ½ tsksalt
    • 5 dlvatten
  • Stuvning:
    • 3 mskvetemjöl
    • 4 dlmjölk
    • 1 msksmör
  • salt
    peppar
    dijon efter smak

Ta bort ev, vissna blad och rotstocken. Skär vitkålen i små bitar. Mät och koka upp vatten. Lägg i kålen som nätt och jämnt mjuk under lock, 5-10 min. Häll av spadet och låt kålen rinna av. Stuvningen: Rör ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull, tillsätt resten av mjölken och fettet. Koka upp under omrörning och koka 3-5 min. Smaksätt med salt, peppar och dijon. Lägg i den väl avrunna kålen och värm stuvningen. Strö gärna över hackad persilja och servera till korv, bacon, fläsk, köttbullar eller pannbiff tillsammans med kokt potatis.