Annons:

Buffémat Fisk

Crocetas de Bacalao på mitt sätt.

Crocetas de Bacalao på mitt sätt, frasiga fiskkroketter serverade med portugisisk aioli.

Ingredienser

  • Crocetas de Bacalao på mitt sätt.
  • 3
    st st
    Bakpotatis
  • 300
    gram gram
    Fisk, vit och färdigkokad (helst bacalao)
  • 1
    st st
    Gul lök, stekt men inte brynt
  • 1
    st st
    Persilja, en näve finhackad
  • 1
    st st
    Vitlöksklyfta
  • 1
    st st
    Ägg
Smaksätt smeten med salt och svartpeppar. Doppa i vetemjöl, uppvispat ägg samt pankoströ innan du fritera i frityrolja.

Börja med att skala, hacka och steka löken, den skall bara bli mjuk och medgörlig utan att få färg. Sedan skalar du och mosar potatisen, blanda den med resten av ingredienserna och rulla dem till 8 stycken äggformade bollar.

Doppa dem först i vetemjöl, sedan uppvispat ägg och till sist pankoströ. Fritera dem tills de är gyllene i varm olja. Lägg dem på hushållspapper tills det är dags att servera med portugisisk aioli.