Svenska flaggan

Hämtar annons

Crépes på mitt sätt - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Crépes på mitt sätt

Här får du ett grundrecpetet på Crépes som du kan använda både till salta och söta varianter. Dessutom en god svampfyllning!

Ingredienser

  • Smaksätt svampstuvningen med färsk timjan, salt, svartpeppar och en gnutta socker.

Crêpes: Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Sedan vispar du ner resten av mjölken och de tre äggen. Smält fettet och rör ner i smeten och låt smeten stå och vila i en kvart. Smält lite smör i en stekpanna. Häll ner ca 1 dl smet och bred ut den, låt smeten bli torr på ytan innan du vänder den och steker den gyllene på andra sidan också. Antingen äter du dina crêpes som de är, eller så låter du dem vänta tills du gjort valfri fyllning.

Svampstuvning: Värm din stekpannan och fös sedan ner den fint skivade svampen. Vänta tills svampen först släpper sin vätska och sedan steker sig torr. Då och bara då är det dags att fylla på med vitlök, lök och smör. Röra, röra, och sedan i med resten av ingredienserna. Spar lite parmesanost till gratineringen. Fyll dina crêpes med stuvningen rulla i hop och lägg i en ugnsform. Strö resterande parmesanost över och gratinera i 225 grader tills osten blivit gyllenbrun. Bör ta några minuter.

Servera med en god sallad.