Annons:

Grönsaker/Vegetariskt Tillbehör

Crème Frâichestuvad kirskål

Kirskål växer i de flesta trädgårdar och räknas som ett ogräs man helst hade velat slippa. Tänk om och börja laga mat på den istället!

Ingredienser

Smaksätt stuvningen med riven muskot, samt salt och peppar från kvarnen. Passar som ett extra tillbehör till såväl grillat kött, fisk & vegetariska kikärtsbiffar.

Skiva purjolöken och fräs den i smör. Tillsätt riven vitlök och låt löken fräsa tills den fått lagom med färg.
Skölj eventuellt kirskålen från jord. Blada av bladen och grovhaka dem, samt finhacka stjälkarna.  Vänd ner kirsen i kastrullen och fortsätt fräsa allt i någon minut. Tillsätt sedan buljong, crème frâiche och grädde. Höj värmen och rör hela tiden tills du fått ett lätt uppkok. Smaka av med salt, peppar och nyriven muskotnöt.