Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Crème Frâichestuvad kirskål - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Crème Frâichestuvad kirskål

Kirskål växer i de flesta trädgårdar och räknas som ett ogräs man helst hade velat slippa. Tänk om och börja laga mat på den istället!

Ingredienser

  • Smaksätt stuvningen med riven muskot, samt salt och peppar från kvarnen. Passar som ett extra tillbehör till såväl grillat kött, fisk & vegetariska kikärtsbiffar.

Skiva purjolöken och fräs den i smör. Tillsätt riven vitlök och låt löken fräsa tills den fått lagom med färg.
Skölj eventuellt kirskålen från jord. Blada av bladen och grovhaka dem, samt finhacka stjälkarna.  Vänd ner kirsen i kastrullen och fortsätt fräsa allt i någon minut. Tillsätt sedan buljong, crème frâiche och grädde. Höj värmen och rör hela tiden tills du fått ett lätt uppkok. Smaka av med salt, peppar och nyriven muskotnöt.