• Hem
  • /
  • Recept
  • /
  • Crab roll fylld med krabba i smörig brioche

Crab roll fylld med krabba i smörig brioche

Satsa på att baka ditt eget bröd, vispa ihop en god majonnäs och rör ihop krabbröran.
    Bild på Crab roll fylld med krabba i smörig brioche

    Ingredienser

    • Röra med krabba

    • Majonnäs

    • Brioche

    Övrigt:

    salt och peppar

    Instruktioner

    Röra med krabba

    Rör ihop samtliga ingredienser. Låt stå ett tag i kylen så smakerna går ihop!

    Majonnäs

    Blanda äggulor, senap och vinäger. Tillsätt olja droppvis under konstant vispning. Smaka av din hemlagade majonnäs med salt och peppar.

    Brioche

    Frys gärna mjöl med socker och salt ca 1 timme innan bakning.

    Knäck äggen och rör ner mjölk och jäst. Blanda sakta ner de torra ingredienserna och kör med maskin ca 5 minuter. Öka hastigheten och kör 15 minuter till. Dubbla tiden om du knådar för hand.

    Banka under tiden smöret elastiskt med hjälp av en kavel. Smöret ska vara kallt och mjukt.

    När degen släpper skålens kanter tillsätts smöret i 3 omgångar, kör på snabbt tills allt smör gått in i degen. Lägg degen i en bunke med lock och låt jäsa i 2 timmar, tryck ut luften i degen och sätt in i kylen några timmar, t.ex. över natten.

    Dela degen i 24 bitar, rulla till småbullar och sätt jämte varandra i en sockerkaksform så det bildas ett kullerstensmönster. Alternativ forma till avlånga limpor. Jäs upp i ca 45 minuter.

    Sätt ugnen på 230°C. Pensla med ägg.

    Grädda bullarna på 230°C i ca 10 minuter, och limporna på lite lägre 220°C temperatur i ca 30 minuter, tills gyllenen och innertemp på 98°C.

    Vid servering, skär skivor och rosta eller värm en hel bulle. Fyll med krabbröran.