persilja till garnering">
Bryn fågelbitarna, några i taget, i en del av fettet på inte alltför stark värme. Lägg över dem i en rymlig gryta, ej oemaljerad järngryta då syran från vinet löser ut järn som missfärgar rätten. Stek fläsket knaprigt och lägg det åt sidan så länge. Fräs grönsakerna efter fläsket och lägg dem i grytan. Koka ur stekpannan med lite vatten och häll det i grytan. Tillsätt vin, salt, kryddor, pressad vitlök och ev vatten om vinet inte täcker kycklingen. Låt koka upp. Låt grytan koka under lock på svag värme i 15-25 minuter, lite beroende på kycklingens storlek. Stek champinjonerna och schalottenlöken i smör och lägg ned dem i grytan. Lägg också i det brynta fläsket. Låt koka i ca 10 minuter. Rör ut mjölet med vattnet. Blanda ner det i grytan och låt den koka i ytterligare 5 minuter. Smaka av, grytan ska ha en mustig smak. Klipp över rikligt med persilja. Servera med kokt ris eller potatis och en blandad sallad.