Cocktail med mezcal, getost, rödbeta och honung
Ingredienser
- Cocktail med mezcal, getost, rödbeta och honung 1 drink
-
35mlmezcal smaksatt med getost*
-
15mlFrangelico
-
20mlfärskpressad citronjuice
-
20mlhonung- och rödbetslag*
Skaka med is och sila i ett cocktailglas. Garnera med en citronzest.
*Mezcal smaksatt med getost
700 ml mezcal
150 g getost
Skölj och skär upp osten i mindre tärningar och lägg tillsammans med mezcalen i ett valfritt kärl. Rör om lite, plasta och låt stå i rumstemperatur över natten. Sila sedan bort de större ostbitarna genom en större sil. Sila efter det genom kaffefilter eller silduk för att få ut en klar och fin vätska. Förvaras kylt.
*Honung- & rödbetslag
1 del rå rödbetsjuice
1 del honung från burk
Värm upp honungen för att få den rinnande. Koka förslagsvis upp vatten i en större kastrull och lägg ner burkarna och låt de täckas i ungefär 5 minuter. Skrapa sedan ur honungen, häll på rödbetsjuicen och blanda om. Förvaras kylt.

Samuel Wiktorsson
Instagram: @samwiktor