Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Clafoutis med inkokta rödbetor och getostkräm - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Clafoutis med inkokta rödbetor och getostkräm

Ingredienser

  • Clafoutis
    • 50 grambrynt smör
    • 85 gramvetemjöl
    • 85 grammandelmjöl
    • 3 stägg
    • 130 gramsocker
    • 300 grammjölk
  • Inkokta rödbetor
    • 2 strödbetor
    • 7 dlvatten
    • 1 tskfönkålsfrö
    • 5 stsvartpepparkorn
    • ½ dlrödvinsvinäger
    • 2 tsksalt
    • 2 mskråsocker
  • Getostkräm
    • 250 gramgetost
    • 250 gramgrädde
    • 3 gramsalt
    • 1 tskolivolja
  • Vid servering
    • 1 strabarberstjälk
    • 4 tskrostat bovete
  • Hibiskus och surdegsflarn
    100 gram - surdeg
    torkad hibiskus

Clafoutis

Värm mjölk och smör. Blanda vetemjöl, mandelmjöl och socker. Vispa äggen poröst. Rör sedan ner mjölk och smör med de torra ingredienserna och vänd ner äggen. Fyll i ugnsfast form och sprid ut de inkokta betorna. Grädda på 160 grader ca 25-30 min

Inkokta rödbetor

Värm upp alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda svagt medan du skalar betorna. Låt sedan betorna koka i lagen tills de är mjuka. Låt dem svalna i lagen och skär dem sedan i små tärningar.

Getostkräm

Blanda alla ingredienser och smält i en kastrull. Sila och kyl ner. Vispa upp ostmassan så att den går ihop och blir fluffig. Skeda upp på tallrik eller lägg på sprits för att underlätta vid servering.

Vid servering

Skala rabarbern om det behövs och skär sedan i tunna bitar. Skär clafoutin i portionsbitar, toppa med rabarbern. Ta en stor sked av getostkrämen och toppa den med surdegsflarn samt rostat bovete.

Hibiskus och surdegsflarn

Mixa den torkade hibiskusen till ett fint pulver.
Bred ut ett tunt lager av surdeg på en plåt med smörpapper. Pudra ett tunt lager med hibiskuspulver över surdegsarket.
Baka på 150 grader ca 7-10min. Låt svalna och bryt i mindre bitar till servering.