Ingredienser
Clafoutis
Inkokta rödbetor
Getostkräm
Vid servering
Övrigt:
Instruktioner
Clafoutis
Värm mjölk och smör. Blanda vetemjöl, mandelmjöl och socker. Vispa äggen poröst. Rör sedan ner mjölk och smör med de torra ingredienserna och vänd ner äggen. Fyll i ugnsfast form och sprid ut de inkokta betorna. Grädda på 160 grader ca 25-30 min
Inkokta rödbetor
Värm upp alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda svagt medan du skalar betorna. Låt sedan betorna koka i lagen tills de är mjuka. Låt dem svalna i lagen och skär dem sedan i små tärningar.
Getostkräm
Blanda alla ingredienser och smält i en kastrull. Sila och kyl ner. Vispa upp ostmassan så att den går ihop och blir fluffig. Skeda upp på tallrik eller lägg på sprits för att underlätta vid servering.
Vid servering
Skala rabarbern om det behövs och skär sedan i tunna bitar. Skär clafoutin i portionsbitar, toppa med rabarbern. Ta en stor sked av getostkrämen och toppa den med surdegsflarn samt rostat bovete.
Hibiskus och surdegsflarn
Mixa den torkade hibiskusen till ett fint pulver.
Bred ut ett tunt lager av surdeg på en plåt med smörpapper. Pudra ett tunt lager med hibiskuspulver över surdegsarket.
Baka på 150 grader ca 7-10min. Låt svalna och bryt i mindre bitar till servering.