Hämtar annons
Recept av Danger Österlin
Citrusbakad lax
Citrusbakad lax
Ingredienser
- Lax
- 600 gramlax
- 1 stlime
- 1 stcitron
- 1 stmandarin
- 1 mskolivolja
- Blomkål
- 1 stBlomkålshuvud
- 2 stvitlöksklyftor
- 1 mskolivolja
- Grönkålsallad
- 250 gramgrönkål
- 1 msktahinipasta
- ½ stvitlöksklyfta
- ½ stcitron, saft
- 2 mskolivolja
- Valnötter
- 2 nypasalt
- 1 nypafive spice
- Nöt-och fröblandning
Ett par matskedar av följande nötter och frön:
Mandlar
Pumpafrön
Sesamfrön
Hasselnötter
Citrusbakad lax
Lax:
Sätt på ugnen 150°
Riv skalet på alla citrusfrukter i en skål. Tillsätt en matsked olivolja och pensla fisken med citrusoljan samt salta peppra. Baka i ugnen i 20 min eller tills fisken är 50 grader i innetemperatur.
Blomkål:
Plocka ner blomkålen i mindre buketter. Hacka vitlöken och stek vitlök och blomkål på medelvärme tills blomkålen mjuknat lite och är gyllenbrun.
Grönkålsallad:
Plocka och skölj grönkålen; ta bort de grova stjälkarna, och strimla sedan i mindre bitar. Till dressingen – mixa tahinipasta, vitlök, citronsaft, olivolja till en sås. Ringla över grönkålen och blanda om.
Nöt- och fröblandning (samt valnötter):
Rosta alla nötter och frön i en panna till de får gyllene färg. Tillsätt salt och five spicekrydda efter behag.