Citrusbakad lax

Citrusbakad lax
    Citrusbakad lax

    Ingredienser

    • Lax

    • Blomkål

    • Grönkålsallad

    • Valnötter

    Övrigt:

    Nöt-och fröblandning

    Ett par matskedar av följande nötter och frön:
    Mandlar
    Pumpafrön
    Sesamfrön
    Hasselnötter

    Instruktioner

    Citrusbakad lax

    Lax:

    Sätt på ugnen 150°
    Riv skalet på alla citrusfrukter i en skål. Tillsätt en matsked olivolja och pensla fisken med citrusoljan samt salta peppra. Baka i ugnen i 20 min eller tills fisken är 50 grader i innetemperatur.

    Blomkål:

    Plocka ner blomkålen i mindre buketter. Hacka vitlöken och stek vitlök och blomkål på medelvärme tills blomkålen mjuknat lite och är gyllenbrun.

    Grönkålsallad:

    Plocka och skölj grönkålen; ta bort de grova stjälkarna, och strimla sedan i mindre bitar. Till dressingen –  mixa tahinipasta, vitlök, citronsaft, olivolja till en sås. Ringla över grönkålen och blanda om.

    Nöt- och fröblandning (samt valnötter):

    Rosta alla nötter och frön i en panna till de får gyllene färg. Tillsätt salt och five spicekrydda efter behag.

    Citrusbakad lax - DinVinguide Citrusbakad lax | DinVinguide.se