Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Citrusbakad lax - DinVinguide Citrusbakad lax

Recept av Danger Österlin

Citrusbakad lax

Citrusbakad lax

Ingredienser

  • Lax
    • 600 gramlax
    • 1 stlime
    • 1 stcitron
    • 1 stmandarin
    • 1 mskolivolja
  • Blomkål
    • 1 stBlomkålshuvud
    • 2 stvitlöksklyftor
    • 1 mskolivolja
  • Grönkålsallad
    • 250 gramgrönkål
    • 1 msktahinipasta
    • ½ stvitlöksklyfta
    • ½ stcitron, saft
    • 2 mskolivolja
  • Valnötter
    • 2 nypasalt
    • 1 nypafive spice
  • Nöt-och fröblandning

    Ett par matskedar av följande nötter och frön:
    Mandlar
    Pumpafrön
    Sesamfrön
    Hasselnötter

Citrusbakad lax

Lax:

Sätt på ugnen 150°
Riv skalet på alla citrusfrukter i en skål. Tillsätt en matsked olivolja och pensla fisken med citrusoljan samt salta peppra. Baka i ugnen i 20 min eller tills fisken är 50 grader i innetemperatur.

Blomkål:

Plocka ner blomkålen i mindre buketter. Hacka vitlöken och stek vitlök och blomkål på medelvärme tills blomkålen mjuknat lite och är gyllenbrun.

Grönkålsallad:

Plocka och skölj grönkålen; ta bort de grova stjälkarna, och strimla sedan i mindre bitar. Till dressingen –  mixa tahinipasta, vitlök, citronsaft, olivolja till en sås. Ringla över grönkålen och blanda om.

Nöt- och fröblandning (samt valnötter):

Rosta alla nötter och frön i en panna till de får gyllene färg. Tillsätt salt och five spicekrydda efter behag.