Annons:

Bakat Vegan Vegetariskt

Citronmums

Ingredienser

växtbaserat smör och ströbröd
kokosflingor

Gör såhär:

Bottnen: Sätt ugnen på 185 grader, varmluftsugn.
2. Blanda alla torra ingredienser för sig direkt i en rymlig bunke. Värm russin med havremjölk och citronzest i en kastrull.
Mixa slät och häll över de torra ingredienserna. Tillsätt också rapsolja samt yoghurt. Vispa till en klumpfri och jämn smet.
3. Smörj och bröa en ugnsplåt. Släta ut smeten jämnt över plåten med hjälp av en slickepott. Grädda långt ner i ugnen ca 15-20 minuter.
4. Topping: Värm ingredienserna i en kastrull tills det att smöret smält. Mixa sedan slät. Häll/bre över din citronbotten. Garnera med kokos och jordgubbar. Ställ i kylen ca 30 minuter före servering så att toppingen får sätta sig.