CITRONKYCKLING MED POTATISMOS
Kycklingen puttrar i en gräddig och syrlig sås, perfekt matchad med det fluffiga moset. Den syrade grädden blir både sås och stompas ihop me
Ingredienser
Citronkyckling med potatismos
Övrigt:
Instruktioner
CITRONKYCKLING MED POTATISMOS
- Skala och koka potatisen i saltat vatten.
- Riv skalet fint och pressa saften ur en citron. Skär den andra i kvartar.
- Bryn kyckling och citronkvartar i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Häll 2 ½ dl syrad grädde runt kycklingen. Tillsätt resten av citronskalet och citronsaften.
- Låt koka på svag värme under lock tills kycklingen har en innertemperatur på 70°, 10–15 min.
- Häll av kokvattnet från potatisen. Stöt potatisen tillsammans med grädde, en klick smör, salt och peppar.
- Servera kycklingen, gärna skivad, med potatismos och ruccolasallad.