Citronfromage med färska hallon

Citronfromage med färska hallon
    Citronfromage med färska hallon

    Ingredienser

    • Citronfromage med färska hallon:

    Instruktioner

    Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten. Tvätta citronen och torka den väl. Riv citronskal och pressa ur citronsaften. Dela äggen i gulor och vitor och lägg dem i två skålar. Vispa äggulor och socker pösigt. Rör ner citronsaft och skalrasp. Krama ur gelatinbladen med handen och smält bladen i en liten kastrull på svag värme. Rör ner det smälta gelatinet i äggsmeten. Vispa grädden och tillsätt den. Vispa äggvitorna – med en helt ren visp – till ett mycket hårt skum och vänd ner detta i smeten. Häll upp fromagen i en vattensköljd form eller i portionsglas. Låt stelna i minst 3-4 timmar eller helst i kylskåpet till nästa dag. Servera fromagen direkt ur formen eller uppstjälpt på ett fat, med eller utan bär till. Eller som sagt i portionsglas.