Annons:

Bakat

Citronbiskvitårta

Ingredienser

  • Kaka:
  • 400
    gram gram
    mandelmassa
  • 1
    st st
    ägg
  • 2
    st st
    äggvitor
  • Fyllning:
  • 100
    gram gram
    smör, rumsvarmt
  • 1 ½
    dl dl
    florsocker
  • 1
    tsk tsk
    vaniljsocker
  • 2
    st st
    äggulor
  • 1
    st st
    citron, rivet skal
  • 1
    tsk tsk
    pressad citron
  • 1
    tsk tsk
    citronarom
  • ½
    krm krm
    salt
  • Glasyr:
  • 100
    gram gram
    vit choklad
  • 1
    msk msk
    rapsolja
några droppar hushållsfärg

Kaka:

Sätt ugnen på 200 grader. Finfördela mandelmassan i en matberedare. Tillsätt ägg och äggvitor och blanda till en jämn smet. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna. Lossa kakan från formen och låt kallna.

Fyllning:

Vispa smör, florsocker och vaniljsocker poröst. Tillsätt äggulorna en i taget. Rör i citronskal, citronsaft, citronarom och salt. Bred krämen över tårtbottnen. Ställ i frysen ca 30 min för att stelna.

Glasyr:

Bryt chokladen i bitar och smält i mikrovågsugn eller över vattenbad. Tillsätt olja och färga med hushållsfärg. Bred chokladen över kakan och garnera.