Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

Ciabatta med mozzarellakräm - Enkelt & underbart - DinVinguide

Recept av Redaktionen

Ciabatta med mozzarellakräm

Mozzarella mixas till en härlig kräm som samsas med basilikamarinerade tomater och parmaskinka på en krispig ciabatta.

Ingredienser

  • Ingredienser
    • 4 stciabatta
    • 2 paketgranarolo Mozallera (eller 1 paket Granarolo Mozzarella Maxi)
    • ½ dlsmetana
    • 250 grammixtomater (röda, gula gröna)
    • ½ dlolivolja De Cecco Classico
    • ½ krukabasilika
    • 1 stliten vitlöksklyfta
    • 1 stcitron, rivet skal
    • 8 skivaparmaskinka
    • 20 gramruccola
  • - Flingsalt & svartpeppar

Catarina König har tagit fram mackornas macka. Mozzarella mixas till en härlig kräm som samsas med basilikamarinerade tomater och parmaskinka på en krispig ciabatta. Enkelt och alldeles underbart.

 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader. Skär tomaterna i små kvartar och lägg i en skål. Mixa olivolja, basilikablad och vitlök. Riv i citronzest och smaka av med salt och mycket nymalen svartpeppar. Rör ner tomaterna. Mixa mozzarella och smetana slät, smaka av med salt. Dela ciabattan över mitten, ringla olivolja på insidan. Rosta i ugnen med insidan uppåt i 6–8 min tills den blir krispig på ytan.

Lägg parmaskinka på de fyra ciabattabottnarna. Klicka på rikligt med mozzarellakräm och lägg på de basilikamarinerade tomaterna. Toppa med ruccola och basilikablad, avsluta med ciabattalocket.