Ingredienser
Chokladtryffelkaka:
Hallonmousse:
Italiensk maräng:
Hallongelé:
Instruktioner
Chokladtryffelkaka:
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj din form och bröa (ströbröd eller cocos – efter egen smak) Smält smöret. Lägg din grovhackade choklad i det smälta smöret och rör tills den smält helt. Blanda ägg och socker i en bunke. Häll i din chokladsmet. Vänd sedan ner ditt mjöl. Häll ner blandningen i din smörjda form. Baka av i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt kakan svalna.
Hallonmousse & italiensk maräng:
Passera hallonen så att du får en ren och klar vätska. Lägg gelatin i blöt. Vispa upp äggvitan till ett hårt skum. Koka upp socker och vatten till 121 grader. Gå försiktigt ner med sockerlagen i den vispande marängen. Låt vispa sval. Vispa grädden löst. Värm upp hallonpuréen. Smält gelatinet och gå ner med det i hallonen. Vänd ner hallonen i den italienska marängen för hand. Vänd sist ner grädden. Häll ut din mousse över chokladbotten. Ställ i frysen och låt sätta sig.
Hallongelé:
Lägg gelatin i blöt. Värm de passerade hallonen. Smält gelatinet och blanda med hallonen. Häll gelén ovanpå din mousse och låt stela.