Ingredienser
Chokladtårta:
Chokladkräm till två lager:
Övrigt:
Instruktioner
Ugnsvärme 175 grader. Smörj en form, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant och mjöla lätt. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke. Smält smöret. Vispa äggen lätt. Blanda ihop alltsammans och tillsätt det varma vattnet. Vispa till en slät smet. Häll upp smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 50 min på 175 grader. Prova med stick om kakan är klar. Ta ut kakan och låt svalna. Ta av kanterna.
Vispa rumsvarmt smör, ägg och siktat florsocker till en jämn smet. Smält chokladen över vattenbad eller i micron. Blanda chokladen med smörblandningen. Dela tårtan till två bottnar. Bred hälften av krämen på det undre lagret. Lägg försiktigt på den övre. Fördela resten av krämen över tårtan. Låt gärna stelna något innan servering. Förvara tårtan i kylskåp eller frys.