Ingredienser
Chokladsufflé:
Övrigt:
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra formarna så att de är helt täckta med ett tunt lager smör. Häll i strösocker och ”bröa” formarna. Det är viktigt att precis hela formen är täckt med smör och socker, annars kommer inte sufflén att stiga rakt.
Smält chokladen i mikron eller över vattenbad.
Vispa äggvita med 1 msk strösocker långsamt, tillsätt sockret lite i taget och vispa lite snabbare. När allt socker är i vitan kan man vispa snabbt. Det ska vara en homogen maräng. Vänd ner ¼ maräng i den smälta chokladen och vänd samman med en slickepott. Vänd ner ytterligare ¼. Avsluta med att vända ihop sufflésmeten med resen av marängen. Den behöver inte vara helt slät, det är viktigt att smeten är luftig. Spritsa ner smeten i formarna och dra tummen runt kanten så att det blir en rand mot formen. Det gör att smeten inte fastnar i formen och stiger rakt.
Grädda 9-12 minuter eller tills suffléerna rest sig. Servera direkt.