Bakat
Choklad
Dessert
Chokladsalami
Chokladkorv, den bästa chokladbiten ever.
Ingredienser
- Chokladsalami
-
125gramMörk choklad
-
50gramSmör
-
150gramSötmandel, utan skal
-
12stMariekex
-
100gramRussin
-
4mskKonjak
Florsocker till rullning.
Att blanda ihop en massa goda saker, rulla ihop det till en korv, pudra florsocker över och sedan servera i tunna skivor till portvin. Det är vad jag kallar gott!
Smält smöret och blanda ihop alla ingredienser förutom florsockret till en kletig massa. Ställ in massan i kylen ett litet tag så det hela blir rullbart. Rulla sedan ihop till en korv, linda in den i vaxat papper och lägg den att stelna i kylskåpet över natten.
Innan servering rullar du korven i florsocker, nu är den redo att serveras i tunna skivor till glögg eller portvin.
Smaklig spis!

Anette Rosvall