Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo

Hämtar annons

choklad, dessert, Chokladsalami, recept, Anette Rosvall

Recept av Redaktionen

Chokladsalami

Chokladkorv, den bästa chokladbiten ever.

Ingredienser

  • Chokladsalami
    • 125 gramMörk choklad
    • 50 gramSmör
    • 150 gramSötmandel, utan skal
    • 12 stMariekex
    • 100 gramRussin
    • 4 mskKonjak
  • Florsocker till rullning.

Att blanda ihop en massa goda saker, rulla ihop det till en korv, pudra florsocker över och sedan servera i tunna skivor till portvin. Det är vad jag kallar gott!

Smält smöret och blanda ihop alla ingredienser förutom florsockret till en kletig massa. Ställ in massan i kylen ett litet tag så det hela blir rullbart. Rulla sedan ihop till en korv, linda in den i vaxat papper och lägg den att stelna i kylskåpet över natten.

Innan servering rullar du korven i florsocker, nu är den redo att serveras i tunna skivor till glögg eller portvin.

Smaklig spis!